LIFESTYLE

Kako se goje horoskopski znaci i kako da smršate u skladu sa Zodijakom

( Screenshot)

Avaz.ba

24.9.2017

Nekima se višak raspoređuje ujednačeno svuda, dok drugi očajnički gledaju kako im raste stomak, kukovi se šire, a noge gube oblik.

Ovan

Širenje obima struka i popunjavanje svih tačaka koje daju vitkost. Često im se brzo popuni lice, kao i bočni i zadnji dio vrata, a ramena izgube formu.

Bik

Tvrdo potkožno tkivo se javlja svuda, vidljivije je na vratu, grudima i zadnjici. Noge brzo gube formu i oblik.

Blizanci

Masnoća im se raspoređuje na svim mjestima sa mišićnom aktivnošću, po rukama, obrazima, na grudima i iza pazuha. Brzo dobije i izgubi stomak, a ostalo ostaje isto.

Rak

Kada se goji Rak djeluje kao da je zadovoljniji nego inače. Meka tkiva na pojasu, vratu, obrazima i iza ušiju. Višak se primjećuje čak i u zoni prepona.

Lav

Goji se tako da izgleda kao da je ''ojačao'', pa mu se to primjećuje i na licu. Formu gube grudi, leđa i noge.

Djevica

Srednje meko tkivo plitko pod kožom, dosta ravnomjerno, ali ipak je dominantno od grudi naniže. Poslije dosta godina poprima izgled bureta od koljena do rebara, a lice i ruke im ostaju isti.

Vaga

Najviše se goji u donjem abdomenu. Višak se manifestuje kao meko ili “naduveno” tkivo, a može se ubuciti i u licu. Još jedan simptom gojenja su viseće meke nadlaktice i zadnjica.

Škorpija

Dolazi do parcijalnog skupljanja nagomilanih slojeva na raznim mjestima: vrat, zadnji dio u zoni rebara, najniži abdomen, djelovi lica, i zadnji dio nadlaktice.

Strijelac

Goje mu se bokovi i donji abdomen, kao i bedra. Tu se prvo skuplja umjereno čvrsta masnoća, a onda mu stomak i zadnjica gube formu. Leđa i zadnjica postaju mlitavi.

Jarac

Polako Jarac nakuplja tvrdo masno tkivo iznad napetih mišića, posebno na leđima i oko velikih zglobova koji gube formu.

Vodolija

Meka masnoća kod žena je zastupljena svuda, formu gube nadlaktice, ramena, donji dio zadnjice i gornji dio leđa. Muškarci dobiju i tvrđe, glatko masno tkivo nad aktivnim mišićima.

Ribe

Potkoljenice i stopala gube formu, zatim kukovi, a cijelo tijelo djeluje kao da je puno vode, pojavljuje se izuzetno mekano i nježno potkožno tkivo koje buja.

KAKO SKINUTI VIŠAK

Mršavljenje brzom dijetom koja se ponavlja po potrebi lakše uspijeva znacima koji su dinamični: Blizanci, Ovan, Strijelac, Lav, Djevica, Škorpija, Vodolija , ali se kilogrami brzo i vraćaju.

Mršavljenje sporim i dijetama u kontinuitetu se preporučuje sporim i kontrolisanim znacima: Jarac, Djevica, Bik, Rak.

Mršavljenje sportskim aktivnostima uspješnije sprovode: Blizanci, Lavovi, Škorpije, Strijelci i Vodolije.

Društvene sportske igre preporučuju se: Rakovima, Vagama, Djevicama, Jarčevima i Ribama