CRNA HRONIKA

Banja Luka: Rukama udavila supruga pa pozvala komšinicu

O. MATAVULJ

23.9.2017

U Okružnom sudu u Banjoj Luci jučer je počelo suđenje Bjelici Bijelić (66), optuženoj da je 4. aprila pretukla i golim rukama zadavila svog supruga Dušana Bijelića (86). 

Vika i galama

Svjedoci Tužilaštva Ankica Račić i Staka Topić, prve komšije Bijelića, ispričali su u sudnici da je Bjelica imala tešku narav, da se često svađala s komšijama, ali i sa suprugom Dušanom, kome je i prije zločina prijetila te ga tukla.

Topić kaže da ju je Bjelica kobnog dana pozvala i rekla da je Dušan umro nakon što je tri puta pao s kreveta.

- Kada sam ušla u kuću, Dušana sam zatekla kako leži na stomaku i glava mu je bila naslonjena na tepsiju koja je bila puna krvi. Bio je u bijeloj pidžami, a krv sam uočila i na njegovim leđima. Bjelica je mirno sjedila na kauču i u jednom trenutku je rekla: "Ima Boga, šta je on sve meni radio...", da bi ubrzo počela da plače - rekla je Topić.

Na pitanje advokata Milana Petkovića, branioca optužene, svjedokinja je rekla da svojim očima nikada nije vidjela da je Bjelica tukla Dušana. Isti odgovor dala je i Ankica Račić, koja je tokom svjedočenja navela da je Dušan bio tih i miran čovjek, znatno sitnije građe od Bjelice, za koju tvrdi da je konfliktna osoba, sklona alkoholu.

- U posljednjih pet godina iz njihovog dvorišta čuli su se vika i galama. Ona ga je stalno psovala i svašta mu govorila. Dušan je zbog tih svađa često spavao u šupi. Ona je znala da mu zaključa kuću i kapiju pa mu je moj muž nosio ljestve i pomagao mu da prijeđe preko ograde - rekla je Račić.

Intervenirali policajci

Ona kaže da je Dušan znao plačući da se žali da ga Bjelica tuče i maltretira. Zbog toga su, kako kaže, intervenirali policajci i Centar za socijalni rad.

- Pristao je da ga smjeste u dom, ali je sutradan odustao i rekao da mu je ona obećala da ga neće više tući - rekla je Račić.

Cimerka s ubicom 

Bjelica Bijelić nalazi se u pritvoru u Kaznenopopravnom zavodu Banja Luka na Tunjicama, gdje dijeli ćeliju s Kristinom Jovković (32), koja je u junu ove godine osuđena na 12 godina zatvora, jer je nožem ubila svog bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića (44).

Nezvanično saznajemo da se njih dvije veoma dobro slažu i da Bjelica često kupuje cigarete Jovković, dok joj ona pomaže u svakodnevnim potrebama, a brine se i o njenoj frizuri te je redovno šiša.