BIH

MRV BiH: Osuda podmetanja požara pod automobil imama u Kiseljaku

Fena

22.9.2017

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo je podmetanja požara pod automobil imama Mustafe ef. Pašića u mjestu Duhri u općini Kiseljak te poziva sve nadležne institucije da otkriju i kazne počinioce.

U saopćenju za javnost najavljuju da će Međureligijsko vijeće organizirati u ponedjeljak, 25. septembra posjetu ef. Pašiću, u znak podrške i osude takvog ponašanja. 

- To činimo svjesni osjetljivosti i krhkosti međureligijskog dijaloga i dobrih odnosa između pripadnika različitih vjerskih zajednica u BiH kao i iz uvjerenja da je međureligijski dijalog apsolutna nužnost u izgradnji građanskoga društva u Bosni i Hercegovini - navodi se.

MRV BiH pozdravlja podršku koju su ef. Pašiću, obilaskom, pokazali načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, muftija sarajevski Enes Ljevaković, kao i mnogi drugi. 

U naselju Duhri u Kiseljaku, u četvrtak 21. septembra oko ponoći (na Novu hidžretsku godinu), zapaljen je automobil imama Mustafe ef. Pašića koji se nalazio u garaži ispod stana u kojem on boravi sa svojom obitelji.