NOGOMET

Kolašinac se zbog grozne stvari brutalno osvetio navijačima Kelna

Piše: A. S.

15.9.2017

Engleski mediji i danas pišu o Seadu Kolašincu, koji je sinoć bio junak pobjede Arsenala nad Kelnom (3:1) u okviru prvog kolu Evropske lige. 

Englezi su na poluvremenu na Emiratesu gubili 0:1 od posljednjeg tima na tabeli Bundeslige. 

Naš reprezentativac je taj dio igre odgledao s klupe za rezervne igrače, i ušao u prvoj minuti nastavka susreta. I već kroz 240 sekundi se odužio menadežeru Arsenu Vengeru (Wenger) na povjerenju i sjajnim golom iz voleja lijevom nogom zatresao mrežu njemačke ekipe. 

To je bio samo početak preokreta, ali i dan nakon utakmice engleski mediji pišu o Kolašincu. 

Sjajan gol i pobjeda  otišli su u zaborav, a Englezi su se počeli baviti proslavom njegovog gola i podizanje dresa, koje je razljutilo navijače Kelna. 

Naime, Kolašinac je nakon sjajnog gola podigao dres ispod kojeg je bila majica s natpisom “Nordkurve”. To je ime navijačke skupine Šalkea, s kojom je ostao u dobrim odnosima, iako je napustio tim i prešao u Arsenal. 

Kolašinac se htio osvetiti navijačima Kelna, koji su s navijačima Šalkea neprijatelji. Odnos između ove dvije navijačke grupe pogoršani su nakon što su navijači Kelna na gostovanju u Gelzenkirhenu, domaće simpatizere gađali izmetom. 

Stoga, potez Kolašinca bila je svojevrsna osveta pristalicama Kelna, navode Englezi.