LIFESTYLE

Osam savršenih i jeftinijih zamjena za novi iPhone 8

iPhone 8

Avaz.ba

14.9.2017

Apple je predstavio nove modele iPhone-a, a sa njima odmah su krenula prepucavanja između fanova "jabuke" i Androida. Ukoliko pripadate onoj grupi koja ne voli iPhone, u nastavku saznajte koje su to najbolje alternative trenutno.

8. Huawei P10

Huawei P10 bez problema može da bude konkurencija novom iPhone-u, a pritom ne košta 1.000 eura. Za uloženi novac nudi kameru sa dva sočiva, elegnantni dizajn centriran oko ekrana dijagonale 5,1 inča i vrlo dobar čitač otiska prstiju koji služi kao asistent za navigaciju.

Kao šlag na torti tu je i klasični priključak za slušalice (3,5mm) koji iPhone nema.


7. Google Pixel 2

Iako trenutno nemamo baš previše informacija o nadolazećem Pixelu 2 i Pixelu 2 XL, Google odgovorno tvrdi da su na putu, što znači samo jednu stvar: ako imate malo strpljenja, pričekajte mjesec ili dva.

Prema svemu najavljenom, čini se da će se to čekanje i te kako isplatiti.


6. Samsung Galaxy S8


Uz moćni Note 8, ovaj predivni Android pametni telefon sa zakrivljenim ekranom dijagonale 5.8 inča i baterijom kapaciteta 3.000mAh bez problema predstavlja konkurenciju iPhone-u X.


5. iPhone 7 Plus

Da, znamo šta mislite - Apple iPhone 7 Plus nije bolji od iPhone-a X. Ako možda volite estetiku iPhonea ali ne želite da potrošite 1.000 eura na iPhone X ili njegove slabije rođake iPhone 8 i iPhone 8 Plus, najbolja alternativa koja koristi iOS je prošlogodišnja verzija koja u sebi gaji dovoljno snage da i dan-danas predstavlja vrlo dobru alternativu brojnim telefonima iste klase.

4. Essential Phone

Ako volite Apple-ov prisup dizajnu, a želite ubosti Android, Essential Phone je definitivno model koji bi trebalo da uzmete u obzir. Ovaj vrlo atraktivni uređaj ponosi se ekranom tankih ivica, opcijama za modularne dodatke i dijagonalom od 5.7 inča. Uređaj je trenutno dostupan u SAD-u, što znači da ćemo mi u Evropi morati da pričekamo još malo.

3. Motorola Moto Z2 Force

Motorola Moto Z2 Force nudi nešto što iPhone nema - modifikacije. Ovi dodaci pokrivaju opcije od mogućnosti snimanja u 360 stepeni pa sve do kontrolera za gejming. Što se tehničkih karakteristika tiče, tu je ekran dijagonale 5.5 inča, Snapdragon 835 CPU i 4 GB RAM-a - hardver koji se može pronaći u najmoćnijim telefonima na tržištu.

2. LG V30

LG V30 još nema cijenu u Evropi, ali ono što o njemu znamo zaista nije loše: 6-inčni 18:9 HDR ekran s tankim okvirom i hardverom koji mogu biti konkurencija Appleovom. Uređaj ima integrirani 32-bitni Quad DAC, slušalice iz Bang & Olufsena i priključak od 3,5 milimetara.

1. HTC U11

Ako Android više volite od iOS-a, na raspolaganju vam je zaista puno uređaja različitih cijena, ali HTC U11 definitivno spada među one isplativije nudeći vrhunske performanse i jako dobru kameru.