CRNA HRONIKA

Lopov za noć pokušao ukrasti pet starih Golfova

Fena

14.9.2017

Muškarac, čiji su inicijali A.K., uhapšen je nakon što je za noć ukrao ili pokušao ukrasti pet starih Golfova u Bijeljini, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina. 

Vlasnik jednog starog Golfa" prijavio je u jučer da je nepoznati muškarac kamenom razbio bočno staklo na njegovom automobilu koji je bio parkiran u Ulici Meše Selimovića.  
Vlasnik je spriječio krađu vozila, a policija je ustanovila da je izvršilac krivičnog djela A.K. koji je za manje od dva sata zaustavljen i uhapšen u drugom ukradenom Golfu dva koji je ukrao sa parkinga u Bijeljini.  

Operativnim radom na terenu policija je otkrila da je on iste noći pokušao da ukrasti još dva automobila Golf dva sa parkinga u gradu, što je i priznao policiji tokom kriminalističke obrade, navodi se u saopćenju.

Ovaj kradljivac starih golfova u toku noći 12. na 13. septembar oštetio je i vrata na garaži u Ulici Meše Selimovića, te još jedan Golf po prijavi oštećenih lica. 

Zbog izvršenih krivičnih djela oštećenja tuđe stvari, teška krađa u pokušaju i teška krađa osumnjičeni je uhapšen, a iz policije navode da je riječ o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela protiv imovine.