CRNA HRONIKA

Poznat identitet uhapšenih u Sarajevu: Zaplijenjeno 4,5 kilograma droge, auto, oružje, municija..

Piše: Avaz.ba

13.9.2017

Pripadnici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a, započeli sa realizacijom operativne akcije "Treska" u kojoj je uhapšeno 13 osoba.

- U sklopu akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Kantona Sarajevo, a uhapšeni su M.T. (1991.), E.T (1995.), V.J.(1989.), V.V. (1991.) M.P.(1989.) E.M.(1980.), F.V.(1978.), A.B. (1983.), S.P. (1978.), E.P.(1974.), A.M. (1997.), D.H. (1995.) i H.B. (1964.). 

Uhapšeni se dovode u vezu s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su u periodu od maja 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire - saopćeno je iz FUP-a.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 2,50 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Anfetamin, dva kilograma materije koja asocira na opojnu drogu Cannabis, određena količina vatrenog oružja, municije, jedno vozilo, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potječu iz navedenog krivičnog djela. 

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predati uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije ove akcije pružalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz