BIH

Nema sjednice dok se ne ispune naši uslovi

G. Dakić/Avaz.ba

Piše: G. Dakić

13.9.2017

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da su uputili dopis u kojem stoji šta treba da se radi da bi NSRS radila u skladu sa zakonom.

- Nenadležni odbor po Poslovniku skinuo je Izvještaj Glavne službe za reviziju. Odbor za reviziju  jedino je nadležan za to, a on nije zasjedao. Jučer su poslanici vladajuće većine odbili da dođu na sastanak odbora da Izvještaj ne bi došao na dnevni red - kazao je Čavić.  

Ne postoji ta volja većine, dodao je on, koja može da krši Ustav i zakone. On dodaje da poslanici i dalje neće dozvoliti održavanje 21. redovne sjednice NSRS dok se ne ispune njihovi uslovi.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da Milorad Dodik i Željka Cvijanović žele novog revizora koji će pisati izvještaje kako oni žele.

- Radimo u parlamentu na način vanparlamentarne borbe. Ovom zemljom moraju da vladaju zakoni, a ne oni koji te zakone ne poštuju. Na sceni je tiranija i ne znam da li to znate. Republikom Srpskom vlada tiranija - istakao je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović dodao je da će opozicija i dalje braniti parlament.  

- Ogorčeni smo što nisu prihvatili naše zahtjeve i vratili rad parlamenta u legalne tokove. Poštujemo i to da nas mogu udaljiti, ali na sve smo spremni, jer želimo da sačuvamo NSRS i da sačuvamo RS - rekao je Borenović.