LIFESTYLE

Život bez lica: Htjela se ubiti, ali Papa ju je uspio odgovoriti

Avaz.ba

12.9.2017

Consuela Cordoba koja je prije 17 godina bila žrtva napada kiselinom planirala je prekinuti svoj život 29. rujna. Ali se predomislila nakon susreta s papom Franjom.

Consuela koja pati od posljedica napada i ima strašne ožiljke živi u Kolumbiji gdje je eutanazija legalna. Nedavno se susrela s Papom. Prvo su se zagrlili , a onda ga je tražila odobrenje da prekine svoj život.  


- Rekao mi je ne. Rekao je da mi neće dati odobrenje. Rekao mi je i da sam lijepa i hrabra. To mi je promijenilo život. Sada želim živjeti - rekla je Consuela Cordoba.

Nju je 2000. godina napao njezin bivši dečko Dagoberto Esuncho. Polio ju je cijelu kiselinom i za to je dobio samo mjesec dana zatvora. Consuela je bila na 87 operacija. Diše uz pomoć cjevčice u nosu i jede samo tekuću hranu na slamku.


Cijelo vrijeme mora nositi posebno odijelo, a nakon što joj je nedavno dijagnosticirana infekcija mozga, odlučila je umrijeti, piše The Sun. Godine 2012. je rekla:

- Imala sam savršene zube, bila sam lijepa, a sada sam uništena. Tri sam puta razmišljala o smrti. Pitala sam se čemu živjeti kad od života nemam ništa.

Sada je rekla da se predomislila.

- Odustajem od eutanazije jer će Bog unijeti milosrđe u moj život. Zato što neću umrijeti, oni će donirati novac za skupu operaciju koja će koštati nekoliko milijuna pesosa - kaže Consuela Cordoba.