SPORT

HSV: Bivši Zmaj prošao ljekarski, sutra potpisuje ugovor, ali ima jedna kvaka s trenerom

Piše: A. SOKOLOVIĆ

12.9.2017

Čelnici Hamburger SV blizu su dogovora sa bivšim nogometnim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Sejadom Salihovićem. 

Salihović je danas završio medicinski pregled u Hamburgu, a sutra bi se čelnici kluba trebali dogovoriti sa 32-godišnjim Bosancem za potpis ugovora.

HSV-u treba veznjak i prema informacijama iz Njemačke, Salihović  bi već u petak mogao biti u startnoj postavi u meču protiv Hanovera 96.

Prošlog petka nakon poraza od 0:2 od Lajpciga sportski direktor Hamburga Jens Tot (Todt) obećao je da će dovesti igrača koji će pojačati vezni red ekipe i izbor je pao na Saihovića.

Ipak, u dolasku Salihovića ima jedna kvaka. Naš bivši Zmaj je dugo godina u svađi s trenerom HSV-a, Markusom Gizdolom (Marcus Gisdol), koji mu je bio i trener u Hofenhajmu. 

Postoji priča da su se Gizdol i Salihović posvađali nakon jedne utakmice Bundeslige, u kojoj je Hofenhajm dočekao Hertu (2:1).

Sve se dešavalo 2012. godine kada je Gizdol u posljednjim trenucima susreta iz igre izveo našeg reprezentativca. Prije toga Salihović je protiv Dortmunda postigao dva gola i izborio majstoricu za opstanak u Bundesligi. 

Salihović je frustriran nakon izmjene pošutao stvari u svlačionici i brzo nestao sa stadiona. Ubrzo je potpisao za kineski Gižu Rene. 

Da li će "ratne sjekire" između Salihovića i Gizdola biti zakopane već sutra, ostaje da vidimo...