BIH

Ministar Bukvarević s predstavnicima boračkih organizacija Unsko-sanskog kantona

Fena

12.9.2017

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno - oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević održao je u utorak u Sarajevu, sastanak s predstavnicima Unsko-sanskog kantona.

Pored ostalog, razgovarano je o rješavanju predmeta Revizije kod kojih su pokrenuti upravni sporovi pred Vrhovnim sudom Federacije BiH, a koji su ranije zbog određenih nepravilnosti u procesu Revizije izvedeni iz prava, a najviše ih je iz općine Cazin.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra Nezim Ćatić, predsjednik Odbora za BIZ u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Eso Bašagić, ministar za boračka pitanja USK Dževad Malkoč, šef službe BIZ-a Cazin Sabit Lipović, predstavnik Saveza RVI FBiH Čazim Motoruga i član upravnog odbora RVI Cazin Nurfet Memić.

Bukvarević je kazao da će u skladu sa svojim nadležnostima u suradnji s Vrhovnim sudom Federacije BiH, insistirati da se upravni sporovi rješavaju brže, uz poštovanje redoslijeda kako su pokrenuti.

Predstavnici Unsko-sanskog kantona su se ovom prilikom zahvalili ministru Bukvareviću što je doprinio harmonizaciji procesa revizije u njihovom kantonu, te što su otklonjene nepravilnosti u procesu realizacije, saopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.