CRNA HRONIKA

Identifikovan počinilac saobraćajne nezgode s naknadnom smrtnom posljedicom

Piše: Osman Mujkić

12.9.2017

Službenici policije PU Gradačac su, radeći na otkrivanju i identifikovanju nepoznatog vozača putničkog motornog vozila koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu sa naknadnom smrtnom posljedicom i pobjegao s lica mjesta, operativnim radom identifikovali nesavjesnog vozača. 

Kako saopćavaju iz MUP-a TK, radi se o S.M. (20) iz Gračanice. Riječ je saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 8. avgusta 2017.godine u mjestu Međiđa Donja, općina Gradačac, u kojoj je pješak Z.H. (41) iz Gračanice zadobio povrede usljed kojih je osam dana kasnije preminuo u UKC-u Tuzla. Nad S.M. je u službenim prostorijama PU Gradačac izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio „Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa“, a u vezi s krivičnim djelom „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“, kojom prilikom je priznao navedeno krivično djelo. 

Nakon kriminalističke obrade, S.M. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva TK-a na dalje postupanje.