BIH

Ministar Mulabdić o slučaju Sejfović: Posebno me raduje profesionalna saradnja svih policijskih i sigurnosnih organa u BiH

Mulabdić: Profesionalna saradnja policijskih i sigurnosnih agencija ( A.Durgut/Avaz.ba)

Piše: Am.K.

12.9.2017

Nakon uspješno okončane akcije hvatanja Amela Sejfovića, koji je u nedjelju pobjegao iz KPZ-a Sarajevo, Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova KS, čestitao je pripadnicima MUP-a KS i ostalim učesnicima sigurnosnog sistema BiH na izuzetnoj profesionalnosti i stručnosti pokazanoj u toku akcije pronalaska i privođenja bjegunca. 

- Ono što je još jednom potvrdila i ova akcija i što me posebno raduje jeste profesionalna saradnja i pružena pomoć svih policijskih i sigurnosnih organa u BiH, a koja je u konkretnom slučaju rezultirala lociranjem i hvatanjem bjegunca i osoba koje su učestvovale u njegovom bjekstvu i skrivanju. Kolegama policajcima, povrijeđenim u akciji, želim brz i uspješan oporavak i povratak na obavljanje svoje časne dužnosti - kazao je Mulabdić.

On je naglasio da je značajna uloga i Tužilaštva KS, koje je koordiniralo sve aktivnosti u vezi s hapšenjem Amela Sejfovića.

- Želim da se zahvalim i građanima na pomoći i razumijevanju tokom provođenja policijskih aktivnosti te da ih ohrabrim obećanjem da će pripadnici MUP-a KS i ubuduće predano i profesionalno raditi na doprinosu, očuvanju i unapređenju sigurnosnog ambijenta u KS - kazao je Mulabdić.

Podsjećamo, akciju lociranja i hvatanja Sejfovića predvodilo je Ministarstvo za unutrašnje poslove KS, uz asistenciju pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Federalne uprave policije, MUP-a ZDK, MUP-a SBK, Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH), a sve pod nadzorom Tužilaštva KS.