KOŠARKA

Košarkašice Čelika neće nastupati u seniorskom prvenstvu BIH

Fena

12.9.2017

Seniorska ekipa košarkašica zeničkog Čelika, višestrukih prvakinja Bosne i Hercegovine i osvajačica Kupa BiH, definitivno neće nastupati u narednom prvenstvu BiH zbog problema finansijske prirode koje ima ovaj sportski kolektiv.

Klub nije podnio prijavu svoje ekipe za učešće u narednom prvenstvu i nije potvrdio svoje učešće do naznačenog roka, što znači da se naredne sezone u Zenici neće igrati seniorska košarka u ženskoj konkurenciji.

- Nažalost nismo uspjeli obezbijediti sredstva za natjecanje i ovo je jedini razuman potez kluba, jer sa trenutnim finansijskim stanjem učešće u prvenstvu u narednoj sezoni bila bi prava ludost - ističu u upravi KŽK Čelik Zenica.

S obzirom na to da Uprava kluba nije uspjela da obezbijedi sredstva za rad i natjecanje seniorske ekipe ljubitelji ženske košarke i navijači ovog kluba u narednoj sezoni će pratiti samo nastupe juniorske ekipe u okviru Lige mladih.

Nakon ove odluke kluba većina igračica je napustila ekipu, zbog odlaska u druge klubove ili zbog privatnih planova i obaveza, a klub je nakon višegodišnjeg uspješnog rada napustio i trener Slobodan Kecman.