LJUBAV I VEZE

Evo zašto je jaka žena spas za nezrelog muškarca!

Avaz.ba

12.9.2017

Muškarci valjda uvijek ostaju mali dječaci u srcu – i to je upravo ono zbog čega ih volimo.  Ali, ponekad rade nezrele gluposti, a mi znamo kako izaći na kraj s njima. Na neki način muškarci uvijek ostaju mala djeca i baš to čini veliki dio njihovog šarma. U nekim im je slučajevima, međutim, potreban nježan zamah prema stvarnosti – i to najbolje od žene koju vole. I ne, pri tom ne mislimo na mamu! Evo zbog čega je snažna žena pravi spas za nezrelog muškarca: 

1. Može mu pomoći u borbi protiv kompleksa

Potreba da odvuče što više djevojaka u krevet je zapravo znak duboke nesigurnosti. Teško je te nesigurnosti riješiti sam, ali snažna partnerka puna ljubavi i razumjevanja može biti od velike pomoći.

2. Može mu dati drugačiju sliku o ženama

Veliki broj muškaraca – zahvaljujući medijima i okolini – odrastu s potpuno nerealnom slikom žena. Jedna žena, koja tačno zna šta želi, može pokazati muškarcu da su žene apsolutno sposobne za sve.

 3. Može mu dati drugačiju sliku o muškarcima

Ne moramo se samo mi žene boriti s nizom predrasuda, stereotipa i nerealnim očekivanjima. Mnogi momci su danas pod pritiskom da ispune očekivanja kako bi postali „pravi muškarci“. Jedna snažna žena može partneru dati sliku muškarca kom je „dopušteno“ pokazati emocije, ranjivost i otvorenost.

4. Žena je ujedno i najbolja prijateljica

Žene više međusobno razgovaraju o ljubavi i vezama i zato su bolji strručnjaci na tom području. Ta tema je još uvek rijetka u muškim prijateljstvima pa žene, koje znaju kako izgleda zdrava veza, mogu momke još puno toga naučiti.

5. Može ga još "odgojiti"

Mir, muška populacijo – ali u mnogim slučajevima, sinove tretiraju kao božanstva od strane majki, a njih neko mora vratiti u realnost ili će im kasnije postati jako teško. Dakle, ako muškarac misli da mu se partnerka treba brinuti samo o kućnim poslovima i toplim obrocima, da može nesmetano flertovati sa svakom ženom na ulici i da ne mora obavijestiti da ide u grad sa svojim društvom umjesto s njom, krajnje je vrijeme da mu u život uđe žena koja će mu reći da se u ljubavi treba držati nekih pravila, ako je želi zadržati.