SVAKODNEVNICA

Jesen u domu: Trikovi za topliji enterijer

Avaz.ba

11.9.2017

Vuneno pleteno ćebe

Pletena vunena ćebad odlično izgledaju kao dekorativan komad. Osim što su vizualno atraktivna, imaju mekanu teksturu jer se izrađuju od fine vune te se možete ušuškati i ugrijati tokom nadolazećih prohladnih večeri.

Upečatljiv detalj u prostoru može da funkcioniše i kao ukras. Možete je samo ležerno prebaciti preko kauča ili fotelje u dnevnom boravku. Pleteno vuneno ćebe u posljednje vrijeme neizostavan je dio jer se uklapa u svaki prostor.

Plišani jastuci

Pliš je materijal koji je nekada bio rezerviran samo za kraljeve i plemiće. Otmjen i sofisticiran materijal upečatljiv je detalj koji će oduševiti sve ljubitelje luksuznih enterijera.

Tradicionalno krasi namještaj - kauč ili fotelju, ali ako se ne usudite na tako odvažan korak, odaberite ukrasne jastučiće koje možete samo poredati na kauč. Mekani materijal unijet će toplinu u vaš dom i donijeti dašak glamura.

Jesenje cvijeće i plodovi

Vaš dom je mjesto gdje možete jesen da iskoristite za malo promjene. Jesenjim aranžmanima možete uljepšati trpezariju, terasu ili omiljeni kutak u stanu. Nekoliko bundeva možete da postavite na prozor ili da u staklenu posudu postavite nekoliko žireva, kestena i oraha u kombinaciji s bršljanom ili suncokretom za efektan aranžman.

Uz malo zlatne, narandžaste ili druge tonove koji krase jesenje plodove, vaš dom će izgledati efektno.

Drveni detalji

Za stvaranje toplog i ugodnog osjećaja unesite prirodne materijale. Dodajte jedan ili više komada drvenog namještaja kao što su stočić ili stolica ili ukrasi.

Podne prostirke

Za potpuni ugođaj odaberite tepihe i ćilime sa motivima i kombinacijama boja koje će vjerno oslikati jesen. 

Zlatna, žuta ili narandžasta prostirka zanimljiv su izbor kojim možete osvježiti prostor i unijeti jesen u vaš prostor.