LJEPOTA I MODA

Budite u trendu: Šest boja koje će dominirati ove jeseni

Avaz.ba

11.9.2017

Stiže nova sezona i vrijeme je za promjenu garderobe. U nove trendove koje nam donosi jesen 2017., spadaju dugačke cvjetne haljine, ali i džemperi sa zanimljivim natpisima. 

Osim toga, također treba da znate i koje će boje vladati nadolazećom sezonom. 

Dvije od njih već su se izdvojile kao dominantne, a to su crvena i srebrna, ali modna jesen donosi još četiri hit nijanse i sve ih otkrivamo u nastavku:

Bijela

Boja koju obožavamo preko ljeta jer laska preplanulom tenu ove sezone će biti popularna i u hladnijim mjesecima. Naravno, preko jeseni i zime nećete se baš od glave do pete obući u bijelo, ali ako želite da budete u trendu, dovoljan će biti i jedan upečatljivi bijeli detalj, poput torbe ili cipela. 


Ružičasta

Kakva bi to sezona bila bez najpopularnije milenijalske boje. U hladnijim danima najbolje ćete izgledati u nježnim, pastelnim tonovima ružičaste, ali nećete pogriješiti ni ako odaberete neku malo upadljiviju nijansu, pogotovo ako vam je cilj da privučete pažnju.

Crvena

Najavljena je kao boja nadolazeće sezone i već je potvrdila spomenutu najavu, kako u novoj ponudi poznatih brendova tako i na Instagramu, ulicama modnih metropola, modnim pistama. 

One odvažne među vama mogu je nositi od glave do pete, a ako niste toliko hrabre, dovoljan će biti i poneki detalj u crvenoj boji, poput čizama ili torbe. Ako želite da ipak igrate na sigurno, s crvenom haljinom nikad ne možete pogriješiti.

Srebrna

Metalik nijanse i ove jeseni i zime će biti "in", ali po popularnosti će se definitivno izdvojiti srebrna. 

Ove sezone neće dominirati samo modnim dodacima, već će se nositi srebrne jakne, pantalone, suknje.

Neutralne boje

Nijanse koje oponašaju prirodu u jesen uvijek su popularne. Ove sezone najbolje ćete izgledati ako neutralne tonove uskladite s jarkim bojama.

Zelena

Od maslinaste do nijanse trave, zelena boja i ove će jeseni biti sveprisutna u prodavnicama. 

Odaberite nijansu koja vam najbolje laska jer, za šta god se odlučite, nećete pogriješiti.