CRNA HRONIKA

Sejfović se krio u mlinu, a uhvaćen u koritu rijeke Fojnice

Sejfović uhvaćen u koritu rijeke Fojnice ( J. Hadžić/Avaz,.ba))

Piše: E.D. - Am.K.

11.9.2017

Amel Sejfović, koji je uhvaćen nakon osam dana bijega, uz jaku policijsku pratnju prebačen je u MUP KS. 

Kako javlja reporter Avaza s lica mjesta, Sejfović je pronađen u koritu rijeke Fojnice.

- Krio se proteklih dana u jednom mlinu, a kako smo čuli, navodno, htio je  prijeći rijeku, kada su ga spazili specijalci i uhapsili. Hvala Bogu da je ova drama okončana. Nije bilo jednostavno proteklih dana gledati brojne specijalce i znati da je bjegunac tu negdje. Svi smo bili preplašeni - kazao nam je jedan od mještana sela Buce.

Filmski bijeg pritvorenika Amela Sejfovića iz KPZ u Sarajevu te velika policijska potraga trajala je od 3. do 11. septembra.

Podsjećamo, u nedjelju u 14.30 sati MUP KS  dobio je dojavu da je pritvorenik Amel Sejfović pobjegao iz sarajevskog zatvora. Sejfovića je, nakon što je pucao po zatvoru i uspio pobjeći, ispred zgrade KPZ-a na ulici čekao ga je saučesnik u bjekstvu na motoru, odakle su se uputili prema naselju Ciglane, gdje je motor pronađen. 

Sejfovića je čekao Dževad Hazić koji ga je Audijem 3 vozio jedan dio puta, a potom je sjeo u Golfa 5 kojim je upravljao Mirza Fazlić, koji ga je prevezao u Visoko.

Akcija pronalaska Amela Sejfovića uključila je pretrese brojnih objekata na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona. Osim Fazlića i Hazića, uhapšeni su i pritvoreni i Amir Ibrahimi, te zatvorski stražari Nikola Simić i Armin Delalić, osumnjičeni za krivično djelo protuzakonito oslobađanje uhapšene osobe kao i medicinski tehničar KPZ-a Igor Miloš, osumnjičen za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Sarajevska policija uhapsila je i Sanjina Borčaka koji je Sejfoviću osiguravao logistiku i hranu.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2