CRNA HRONIKA

Horor u Banjoj Luci: Silovana žena rodila mrtvu bebu!

Avaz.ba

11.9.2017

Šokantna dojava o mrtvoj bebi pronađenoj u automobilu podigla je banjalučku policiju na noge! 

- U pozivu policiji navodilo se da se u automobilu parkiranom u prigradskom naselju Prijakovci kod Banja Luke nalazi mrtva beba, te da okolnosti smrti nisu poznate – piše„EuroBlic“.

Odmah je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i upućena je patrola koja je utvrdila da se u automobilu porodila Banjalučanka M. V. (34) i da je beba umrla tokom poroda.

Obzirom da se radilo o osobi koja je u kategoriji nemoćnih lica pokrenuta je istraga da se utvrdi ko je otac bebe, odnosno da se utvrdi da li se u konkretnom slučaju radilo o silovanju što je na kraju, nažalost i potvrđeno. 


Zbog obljube nad nemoćnim osobom, odnosno Banjalučankom koja je rodila mrtvu bebu uhapšen je Dragan Ćurguz (21) iz Banja Luke.

Ćurguz je tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banja Luka priznao da je počinio obljubu nad M. V. nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Iz PU Banja Luka  kratko je potvrđeno da će protiv osumnjičenog u narednom periodu biti podnesen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Tijelo bebe je, po naredbi dežurnog tužioca, upućeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu RS, gdje je konstatovano da je uzrok smrti bebe bilo gušenje.

Nesretna djevojka počela se porađati u kući, te  je otac odmah u autu povezao do Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, ali je već bilo kasno.

- Djevojka se porodila u autu, a porođaji kada beba krene napolje sa nogicama su teški i kada se rade u bolničkim uslovima, a ne u uslovima u kojima se porodila ta devojka - naveo je izvor iz istrage.

Navodi kako će u narednom periodu uz pomoć DNK analize biti utvrđeno ko je pravi otac djeteta.

Banjalučanka M.V. je nakon teškog poroda prevezena u Univerzitetsko-klinički centar RS, gdje je zadržana na lečenju.

Zatvorska kazna

Krivični zakon Republike Srpske  za obljubu nemoćne osobe zaprijetio je kaznama od dvije do maksimalno deset godina zatvora.

- Ko nad drugim licem izvrši obljubu ili s njom izjednačenu polnu radnju, iskoristivši duševno oboljenje, nedovoljnu duševnu razvijenost, duševnu poremećenost, nemoć ili kakvo drugo stanje tog lica uslijed kojeg ono nije sposobno za otpor, kaznit će se kaznom zatvora od 2 do 10 godina - navodi se u KZ RS.