TENIS

Olga Danilović osvojila je u paru sa Martom Kostjuk juniorski US open

Avaz.ba

10.9.2017

Najbolja srbijanska juniorka Olga Danilović osvojila je u paru sa Martom Kostjuk juniorski US open. 

Danilovićeva i Kostjukova su u finalu savladale Hrvaticu Leu Bošković i Kineskinju Ksiju Vang – 6:1, 7:5 za 64 minuta. One su tako nastavile dominaciju u ženskom juniorskom dublu, pošto su prethodno trijumfovale na Vimbldonu, dok je Olgi ovo već treći Grend slem trofej u karijeri. 

Prethodno je u 2016. godini bila najbolja na Rolan Garosu sa Paulom Marijas Manjon iz Španije, pa će već u januaru na Australijan openu imati priliku za nesvakidašnji, istorijski podvig, a to je kompletiranje juniorskog Grend slema u dublu. 

Poslije fantastičnog turnira, mlade teniserke iz Srbije i Slovenije najavile su novi uspjeh izuzetnim prvim setom, u kojem su prepustile protivnicama samo jedan gem za 22 minuta. Bošković i Vang su uzvratile u drugom dijelu, napravile brejk u trećem gemu, a kada su došle do vođstva od 2:5, činilo se da nas čeka odlučujući set. 

Ipak, Olga i Marta su mislile drugačije, vezale su pet gemova i došle do velikog trijumfa. Danilovićeva je nastup u singlu završila u četvrtfinalu porazom od Amande Anisimove.