NOGOMET

Bundesliga: Neriješen meč sudila žena između Herte i Verdera, Ibišević odigrao cijeli meč

Avaz.ba

10.9.2017

Njemačka Bundesliga je dobila i svoju prvu sutkinju! Bibiana Steinhaus je sudila u nedjelju na utakmici Herte (Herthe) i Verdera (Werdera) i tako je postala prva žena koja je dijelila pravdu na jednoj utakmici Bundeslige.

Hertha i Werder su u Berlinu odigrali 1:1, a poveli su domaći pogotkom Leckieja u 38. minuti igre. Konačni rezultat je postavio Delanej (Delaney) u 58. minuti.

Sutkinja Steinhaus je na utakmici dodijelila tek jedan žuti karton , a zaradio ga je Per Skjelbred u 36. minuti.

Vedad Ibišević je odigrao čitavu utakmicu dok je Izet Hajrović ostao na klupi Werdera.

Josip Brekalo upisao je prvu asistenciju u Bundesligi! Njegov je Študgart (Stuttgart) poražen na gostovanju kod Šalkea (Schalkea) 1:3, a Brekalo je u 40. minuti za pogodak uposlio Akola lijepim ubacivanjem s desne strane.

Bio je to gol za izjednačenje jer je Šalke vodio od četvrte minute kada je iz penala pogodio Bentaleb . U drugom poluvremenu domaća je momčad u Gelserkirhenu (Gelsenkirchenu) stigla do pobjede golovima Nalda i Burgstalera (Burgstallera).

Utakmicu su obilježili protesti domaćih navijača upućeni sportskom direktoru kluba Kristianu Heidelu (Christianu Heidelu). Zamjeraju mu odlazak Hovedesa (Höwedesa) koji je 16 godina igrao u klubu. Na utakmici su pokazali poruke: "Potrošeno 70 miliona, izgubljeno 70 posto identiteta" i "Od prodavača automobila do oskvrnitelja našeg identiteta."

Standings provided by Sofascore LiveScore