NOGOMET

Premijeršip: Gostujuća pobjeda Njukastla nad Svonsijem

S.Me.

10.9.2017

U okviru četvrtoh kola Premijeršipa sastali su se domaći Svonsi (Swansea) i gost Njukastl (Newcastle), gdje su gostujući igrači odnijeli pobjedu sa jednim postignutim golom od 1:0.

Meč je bio jako uzbudljiv, sa mnogo prilika sa obje strane. Dakle, gledali smo otvoren susret gdje su i jedni i drugi išli na pobjedu. Utakmica je takođe bila iznimno gruba sa neuobičajeno dosta kartona za engleske prilike i to čak pet. Tri su dobili gosti a dva domaćini.

Prvo poluvrijeme je završeno nerješenim rezultatom bez pogodaka. U drugom smo poluvremenu vidjeli dosta zanimljiviji susret i jedan pogodak u mreži domaćina kojeg je postigao Džemal Lescales (Jamaal Lascelles) u 76. ninuti.

Svonsi je do kraja meča pokušao da barem izjednači i izvuče bod iz ovog susreta, ali to se nije desilo i gosti su kući odnijeli veoma važna tri boda protiv ekipe koja će se najvjerovatnije boriti za opstanak u ligi.

Podsjetimo da je susret koji je odigran danas prije ovoga, završen pobjedom Barnleja (Burnley) protiv Kristal Palasa (Crystal Palace) sa 1:0.

Standings provided by Sofascore LiveScore