NOGOMET

La Liga: Sosijedad protutnjao La Korunjom

Piše: N. Kr.

10.9.2017

Real Sosijedad (Real Sociedad) je u utakmici trećeg kola španske La Lige savladao kao gost Deportivo La Korunju (La Coruna) s 4:2.

Ovaj meč je ponudio čak šest pogodaka.

Gosti su imali sjajan početak utakmice jer su nakon samo četiri minute vodili s 2:0. U trećoj minuti je pogodio Huanmi (Juanmi), da bi samo minutu poslije Iljaramendi (Illaramendi) udvostručio prednost Sosijedada. Ipak, Deportivo se nije predavao te su uspjeli izjednačiti rezultat. Prvo je Adrian u 27. minuti smanjio rezultat, a na početku drugog dijela, u 50. minuti, pogodio je Andone za veliko slavlje domaćina i izjednačenje rezultata.

Sosijedad je izgleda na ovoj utakmici bio predodređen da postiže golove jedan za drugim pa su postigli još dva u finišu susreta. U 83. minuti Ljorente (Llorente) je pogodio za novo vodstvo gostiju, a tri minute poslije opet je pogodio Iljaramendi i tako potvrdio pobjedu svoje ekipe.

Nakon ove pobjede baskijci imaju stopostotan učinak kao i Barcelona dok je Deportivo ostao na jednom osvojenom bodu. U sljedećem kolu Sosijedad dočekuje Real Madrid dok će Deportivo gostovati Betisu.

Pogledajte sažetak utakmice:


Deportivo La Coruna 2 - 4 Real Sociedad by Ball-Control
Rezultati by SofaScore