TUZLANSKI KANTON

Na izletištu Vis u toku velika lovačka fešta “Dani Saveza lovačkih društvava TK-a”

Na druženju lovaca TK-a našlo se oko 1.500 lovaca iz 13 lovačkih društava ( H.Čalić/Avaz.ba)

Piše: H.ČALIĆ

10.9.2017

Savez lovačkih organizacija Tuzlanskog kantona, osnovan 3.septembra 1995. godine u kome se nalazi 13 lovačkih društava iz isto toliko općina, danas na Visu u prisustvu 1.500 lovaca i gostiju iz RS-e organizuje prvo lovačko druženje pod nazivom “Dani Saveza lovačkih društava TK-a”.  


Stigli i gosti, manifestaciju otvorio premijer TK-a Bego Gutić

Nakon svečanog defilea, prisutima su se kratko obratili predsjednik SLDTK- a Mensur Alić, predsjednik LD “Srndać” iz Gračanice Džemal Jukan i premijer TK-a Bego Gutić koji je istakao značaj lovaca u odbrani BiH i danas u očuvanju prirode i okoliša, te je druženje otvorio.


Mirsada i jarani, grupa izvornih pjevača, zapalila atmosferu među lovcima

Lovci su potom krenuli u takmičenja u gađanju glinenih golubova, ocjenu kvaliteta lovačkih pasa, u pripremi kotlića i razgledanju lovačkih trofeja u lovačkoj kući na Visu.


I pored “KotliĆijade”, i brojnih roštilja, najbolje radila “Krčma kod Ruleta”

Lovce goste zabavljali su “Mirsada i jarani” najpopularnija grupa izvornih pjesama koji su zapalili atmosferu. Ostali lovci u debeloj hradovini družili su se u okviru svojih lovačkih sekcija. Najbolje je radila “Krčma kod Ruleta”, u kojoj se prodavalo ukusno pečenje. Ugostitelj Hamdija Mujkić u specijalnom kazanu pripremio je 1.500 tanjira ukusnog vojničkog graha.

Na najvećem skupu lovaca Tuzlanskog kantona na Visu, druženje će trajati do duboko u noć.