GLOBUS

Odbila liječenje tumora: Rodila šesto dijete dok je bila u komi

Avaz.ba

10.9.2017

Žena koja je od jula u komi prije nekoliko je dana rodila djevojčicu koju su nazvali 'Life' ('Život'). Nažalost, njen je tumor uznapredovao i ona je odmah po porodu isključena s aparata.

Carrie DeKlyen u aprilu je dijagnosticiran iznimno agresivni tumor na mozgu, a samo nekoliko dana kasnije Carrie je saznala i da je trudna - po šesti put.   

- Ljekari kažu da ćeš umrijeti ako ne pobaciš, ispričao je Carrien suprug Nick za People, prenosi Refinery29. No, ona je rekla da će zadržati dijete i u tome je bila vrlo odlučna, zaključio je Nick.

Nakon što je za njen slučaj javnost saznala u avgustu, Carriena šogorica je pokrenula Facebook page kroz koji je izvještavala o njenom zdravstvenom stanju.

Nažalost, ono se 2. septembra naglo pogoršalo. Carrie više nije reagirala na vanjske podražaje, pa čak ni na bol. Nekoliko dana kasnije rođena je djevojčica Life s tek navršene 24 sedmice. Bilo je evidentno da ne bi duže preživjela u tijelu majke koje je počelo otkazivati. Iako se rodila prerano, ljekari kažu da izvrsno napreduje te kako će izrasti u zdravu djevojčicu.

Ona, nažalost, nikada neće upoznati svoju majku.

Carrie su odmah po porodu isključeni aparati koji su je održavali na životu.