TENIS

Sloun Stivens pobjednica US Opena: Favorizirana Kiz ostala bez trofeja

A. S.

9.9.2017

Sloun Stivens (Sloane Stephens, 24) osvojila je ovogodišnji US Open pošto je u finalu posljednjeg Gren slema (Grand Slam) sezone savladala sunarodnicu Medison Kiz (Madison Keys) nakon samo 63 minute tenisa - 6-3, 6-0!

Neizvjesnost je trajala samo u prvom setu koji je Stivens dobila sa 6:3. Igračice su samo do 2:2 bile ravnopravne, a nakon toga igrala je samo Stivens.

Igra Kiz, koja je prije meča bila favorit, se nakon toga totalno raspala, što je rezultiralo gubitkom prvog (3-6) i drugog seta u kojem nije osvojila ni gema (0-6).

Stivens je iskoristila treću meč loptu i u ponedjeljak će biti 66. igračica na svijetu. A početkom jula, kada se vratila na teren poslije 11 mjeseci pauze, bila je 957. na svijetu.

Dodajmo da su švicarska teniserka Martina Hingis i Britanac Džejmi Mari (Jamie Murray) osvojili Otvoreno prvenstvo SAD-a u mještovitim parovima.

Oni su u finalu pobijedili Hao-Čing Čan (Hao-Ching Chan) sa Tajvana i Majkla Venusa (Michael) sa Novog Zelanda sa 2:1 u setovima (6-1, 4-6, 10-8).