LIFESTYLE

Da usreći muža koji umire smršala čak 63 kilograma

Avaz.ba

9.9.2017

Tejlor Marfi (24) iz Sjetla bila je teška 127 kilograma kada su njenom suprugu Rikiju Karingtonu kijagnostikovali neizlječiv tumor na mozgu.

Ljekari su mu dali samo 15 mjeseci života.

Nakon šoka i prihvatanja činjenice da će voljenu osobu uskoro zauvjek izgubiti, shvatila je da treba nešto da preduzme kako bi bila u što boljoj fizičkoj formi i da sve dane koji im preostanu provedu na što bolji način i da mu bude još ljepša.


Ugradili su joj želudačni bajpas.

Nakon zahvata počela je da vježba i da se zdravo hrani i uspjela je da se prepolovi ali bukvalno - 63 kilograma je jednostavno nestalo.

Riki joj je bio velika podrška tokom tog razdoblja.


Njena ishrana se sastojala isključivo od brze nezdrave hrane, slatkiša, gaziranih napitaka...

Kaže kako će sada nadoknaditi sve trenutke koje nije provela u bikiniju, ići će sa suprugom u tematske parkove, Diznilend itd.


- Kada je mom suprugu dijagnostikovan neizlječivi tumor na mozgu, meni je hrana služila kao emocionalni oslonac. Puno života sam izgubila. Jela sam, spavala i nisam provodila vrijeme sa njim, ali sada oboje moramo da nastavimo sa borbom. Odlučila sam da napravim sve da bi nam preostalo vrijeme bilo najbolje moguće", ispričala je.

Ona dodaje da je prije bila na meti osuda zbog svoje kilaže, plašila se svega, osjećala se jadno i stalno se krila. Sada ima više puno energije i samopouzdanja.


- Kažu mi da imam atletsku građu, to nikada prije nisam čula. Planiram početi da se bavim bodibildingom, a Riki me podržava. Podržava moj izgled , govori mi kako sam lijepa i pomaže izgradnju mog samopouzdanja. Nikad nisam mislila da ću biti toliko sretna i sigurna u sebe. Toliko sam ponosna", dodala je.