NOGOMET

Bundesliga: Borusija Dortmund remizirala sa igračem više, Boateng donio tri boda Frankfurtu

Avaz.ba

9.9.2017

Niko Kovač je u trećem kolu Bundeslige stigao do prve pobjede, a Frankfurt je s 1:0 slavio na gostovanju kod Borusije Menhengladbah. Junak susreta je bio Kevin Prince Boateng koji je postigao jedini pogodak na utakmici u 13. minuti igre, a odličnim je udarcem pokazao da će biti sjajno pojačanje u ovoj sezoni. Međutim, loše vijesti su da se Boateng na utakmici i povrijedio, liječničku je pomoć primio u 38. minuti igre, a iako se vratio na teren, nije još dugo izdržao. U 51. ga je minuti zamijenio Ante Rebić.

Borussia Dortmund je kiksala na gostovanju kod Frajburga (Freiburga) koji je od 27. minute igrao bez isključenog Raveta. Francuz je isključen zbog teškog prekršaja nad Borusijinim kapitenom Marselom Šmelcerom (Marcelom Schmelzerom) koji je u samo pola sata igre postao drugi gostujući igrač zamijenjen zbog povrede. Naime, već u 18. minuti je Bosz morao zamijeniti Marka Bartru (Marca Bartru). Uprkos prednosti na terenu, žuto-crni nisu uspjeli stići do pogotka i utakmica je završila 0:0.

Mainc (Mainz) je s 3:1 pobijedio Bajer (Bayer) iako je momčad iz Leverkuzena povela u 22. minuti igre pogotkom Kohra. Domaći su izjednačili u 45. minuti preko Muta, a preokret su osigurali Dialo (Diallo) koji je zabio u 57. minuti i Serdar u 71. minuti.

Volfsburg (Wolfsburg) i Hanover (Hannover) su odigrali 1:1. Didavi je doveo vukove u vodstvo u 52. minuti, a za bod je zabio Harnik u 75. minuti.

Augsburg je s 3:0 slavio protiv Kelna (Kölna), a hat-trick je postigao Finbogason (Finnbogason). Pogađao je u 22. i 32. minuta u kojoj je zabio iz penala, a sjajan dan je zaokružio u 94. minuti.

Standings provided by Sofascore LiveScore