CRNA HRONIKA

Mještani Tušnjića u strahu: Nije lijep osjećaj otići spavati dok je bjegunac na slobodi

Piše: Am. K. - D. Pa.

9.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Policijske ekipe, snajperisti i helikopter i danas na lokalitetu Visokog tragaju za Amelom Sejfovićem koji je pobjegao iz KPZ Sarajevo.

Kako je Avaz.ba ranije pisao, sinoć je pronađena koliba za koju se pretpostavlja da se skrivao Sejfović u kojoj je pronađena i njegova odjeća.

( F. Fočo)

Dok traje intenzivirana potraga za bjeguncem, mještani Tušnjića kod Visokog su vidno uznemireni, javlja naša reporterka s lica mjesta. Kako nam pričaju, nije im jednostavno vidjeti policiju na svakom koraku.

- Ovdje su od sinoć. Samo prolaze, dolaze i traže ga. Nas također pitaju jesmo li ga vidjeli, međutim, slabo ko da je upućen u bilo šta oko njega. Nije nimalo lijep osjećaj otići spavati a znate da se neko za kim se traga danima možda skriva upravo u vašoj avliji - komentirali su, vidno uznemireni, mještani Tušnjića.

Posebnu jezu izaziva im zvuk helikoptera, koji tokom cijelog dana leti iznad ovog lokaliteta kako bi locirali Sejfovića. Ipak, uprkos brojnim ekipama, Sejfović do objave ovog teksta nije bio uhapšen.

( F. Fočo)

Prema riječima Bademe Karavdić iz Tušnjića kod Visokog, policija je cijelu noć provela u selu i pretraživala teren.

- Policija je sve vrijeme tu, još od sinoć. Raspitivali su se o mojoj komšinici kojoj je suprug u zatvoru. I mene su ispitivali, ali, ja ništa ne znam. Helikopter kruži, nije nimalo prijatna situacija - kaže Karavdić za Avaz.ba.