NOGOMET

Mbape otvorio dušu o svom odlasku iz Monaka: Objasnio zašto je odbio Real

Avaz.ba

8.9.2017

Mlada francuska nogometna zvijezda Kjlian Mbape (Kylian Mbappe) dao je poduži intervju za L'Equipe, u kojem je pojasnio zašto je izabrao baš PSG, a ne recimo Real Madrid ili Mančester sitij s kojima je također razgovarao. Mbape je službeno predstavljen kao igrač PSG-a ove sedmice, nakon što je stigao na posudbu iz Monaka, kojem će PSG idućeg ljeta isplatiti 180 miliona eura.

Veliki favorit za njegovo dovođenje bio je Mančester sitij, s čijim je menadžerom Pepeom Gvardiolom (Pepom Guardiolom) Mbape razgovarao na kraju prošle sezone.

"On je trener koji živi i diše nogomet. On vam zaista daje strast da igrate nogomet. On isključivo govori o nogometu, a ne nekim stvarima koje se događaju oko njega", rekao je Mbape, te nastavio.

"Razgovarali smo o taktički zamislima i na koji bi se način koristio u svojoj momčadi. Nisam njemu rekao ne, rekao sam Mančester sitiju ne", objasnio je francuski reprezentativac.

Puno se nagađalo da će Real Madrid uzeti mladog napadača, no na kraju se ovaj odlučio za PSG, a objasnio je i zašto.

"Niko vam neće u ugovor staviti da vam garantira mjesto u timu. Ali osjetio sam da u PSG-u imam veće šanse da igram i napredujem. Bilo mi je isto tako važno da ostanem u Francuskoj. Nisam želio biti poput lopova koji je odigrao jednu dobru sezonu i pobjegao. Veliki igrači pobjeđuju gdje god dolaze, a ja još ne osjećam da sam u Francuskoj zaslužio dovoljno poštovanja. Želim se još dokazati", rekao je Mbape, pa otkrio i zašto nije ostao još jednu sezonu u Monaku kako je najavio.

"Pitajte svakoga s kime sam razgovarao. Na kraju prošle sezone ja sam rekao da ostajem u Monaku. Bio sam spreman ostati, ako Monako ispuni određene uvjete. Nakon nekog vremena dogodile su se neke stvari zbog kojih sam se predomislio".

Mbape će imati priliku defitirati u dresu PSG-a već ovog petka, kada pariški klub gostuje kod Meca.