NOGOMET

Ivan Perišić produžio je ugovor s milanskim Interom do 2022. godine

Avaz.ba

8.9.2017

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić produžio je ugovor s milanskim Interom do 2022. godine, saopštili su iz slavnog italijanskog kluba.

Perišić (28) je ovo ljeto bio na meti brojnih klubova, neko vrijeme je bio izvjestan njegov prelazak u Mančester junajted, no na kraju Omišanin ipak ostaje u Interu.

- Cijelo ljeto sam šutio, a sada potvrđujem da ostajem u Interu i posvećujem se samo svojoj igri na terenu. Imao sam dobar razgovor s novim trenerom Lucianom Spaletijem, koji mi je potvrdio da ću biti oslonac tima i da će učiniti sve da poboljšam svoju igru. I moj suigrač, slovenski golman Samir Handanović, kazao mi je puno lijepih stvari o Spalettiju, pa se nadam dobroj suradnji - , kazao je Perišić.

Perišić je juniorski staž proveo u Hajduku, odakle 2006. godine odlazi u Sošo, pa u belgijski Roeselare, Klub Briž, Borusiju Dortmund i Volfsburg, a u Interu je od 2015. godine odigrao 81 utakmice i zabio 20 golova.

Prema starom ugovoru Perišić je zarađivao tri miliona eura na godinu, a prema novom bi trebao imati 4,5 miliona eura po sezoni, što ga čini trećim najplaćenijim hrvatskim nogometašem nakon Luke Modrića i Ivana Rakitića.