LIFESTYLE

ASRock X299 OC Formula matična ploča je kreirana za overklokere

Avaz.ba

8.9.2017

Najnovija matična ploča kompanije ASRock je dizajnirana specifično za overklokere. Kompanija sa ponosom ističe da je X299 OC Formula "rođena da probija granice".

Matična ploča podržava Intelove Core X-Series LGA 2066 procesore i opremljena je sa četiri DIMM slota, sa podrškom za četvorokanalnu memoriju do 4600+ OC. Čelikom ojačani PCI-E slotovi podržavaju four-way SLI ili CrossFire konfiguracije za grafičke karte, kao i 7.1 kanalni HD zvuk sa zlatnim audio džekovima. Ploča ima i osmoslojni PCB i 13-fazni dizajn, dva Intel Ethernet porta i BIOS flashback taster.

Overklokerske funkcije uključuju ugrađeni LN2 prekidač, kao i četiri DPI prekidača koji omogućavaju korisniku da upravlja individualnim PCIe slotovima. Na kraju, ASRock je uključio i "retry" taster koji forsira sistem da se rebutuje sa istim BIOS podešavanjima, kao i "BFG taster" koji forsira sistem da se rebutuje sa podrazumijevanim podešavanjima.

Na kraju, ASRock X299 OC Formula matična ploča ima prilagodljivo RGB osvjetljenje i brojne svjetlosne efekte koje kontroliše ASRock RGB LED sistem.