BIH

Čavić: Dosta više igranja s referendumom u RS

Fena

8.9.2017

Lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić tvrdi da pojedine zapadne diplomate od njega traže da ne podnosi krivičnu prijavu protiv onih koji su zaustavili zvaničnu objavu odluke Narodne skupštine RS o referendumu u tom bh. entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH. 

Te diplomate, koje nije želio da imenuje, rekle su mu da to ne radi, jer će u suprotnom biti održan referendum.

- Šokiran sam - kaže Čavić ističući da, ako postoji odluka Narodne skupštine RS, mora biti objavljena u "Službenom glasniku" te da se njenim neobjavljivanjem krše zakoni i Ustav.

Tvrdi da su “ti stranci koji to od njega traže, saučesnici s Miloradom Dodikom te da im je jedino bitno da je stavio u ladicu odluku o referendumu”.

Lider NDP-a navodi da će i pored tih zahtjeva nekih zapadnih diplomata pokrenuti krivični postupak protiv onih koji nisu dali na objavu u “Službenom glasniku" RS odluku o referendumu u RS o pravosuđu BiH, koja je prije nekoliko godina usvojena u entitetskom parlamentu.

- Ukoliko nadležni organi ne budu djelovali u skladu sa svojom obavezom, da se u 'Službenom glasniku' objavi odluka Skupštine, preduzet ću vanparlamentrane oblike borbe da se ova priča okonča. Dosta je više igranja s referendumom - zaključio je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.