Željo bolji od Krupe u prijateljskoj utakmici

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 18:55 Sport » Nogomet A A A Times Arial
Željo bolji od Krupe u prijateljskoj utakmici
Foto: Screenshot

Ekipa Željezničara slavila je minimalnim rezultatom 1:0 u prvom prijateljskom susretu pred novu sezonu, a strijelac za pobjedu Plavih bio je Ivan Lendrić s bijele tačke.

'Plavi' su krenuli veoma ofanzivno od početka utakmice. Već na samom početku meča ekipa Slavke Petrovića je izborila dva brza kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Krupe. U sedmoj minuti desila se prva opasna situacija pred golom Krupe, ali je Vukotić u posljednji trenutak reagovao ispred Lendrića, da bi u nastavku akcije Milutinović bio ispred gola Kjosevskog, međutim šutirao je preko gola, piše sport1.ba

U desetoj minuti susreta Željezničar je već izveo šesti korner, a za takvu igru nagrađeni su udarcem s bijele tačke koji je izborio Zeba, a siguran realizator bio je Ivan Lendrić.

Rezultat je bio 1:0 za Željezničar. Nakon toga, Plavi su imali još jednu priliku iz slobodnog udarca koji je na ivici kaznenog prostora izborio Lendrić, ali je Zeba šutirao malo preko gola. Krupa se nakon toga oslobodila početnog pritiska, a sredinonm prvog poluvremena Kjosevski je s linije odbranio udarac Aleksandra Vukotića, da bi pred sam kraj Kutić fenomenalno odbranio udarac Zebe. U drugom poluvremenu i jedan i drugi trener priliku za igru dali su svim igračima, a iako je Željezničar opet ofanzivno krenuo prema golu Krupe, Bobić je morao prvi intervenisati te je sigurno reagovao, piše sport1.ba.

Nakon toga, Krupa je imala još dvije prilike međutim njihovi pokušaji su otišli pored gola. Tempo igre znatno je opao u drugom poluvremenu te prisutni nisu vidjeli atraktivan fudbal kao u prvih 45 minuta, iako je Krupa pokušavala stići do poravnanja, a pred kraj meča imali su još jednu priliku međutim Fejzić koji je također dobio priliku odbranio je i ovo.

 

 Autor: Avaz.ba
Preporučujemo vam