Električara u Laktašima ubila struja, svjedok ispričao užasne detalje: Nešto je puklo, on je vrisnuo i odletio je nekoliko metara unazad!

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 18:10 Novosti » Crna hronika A A A Times Arial
Električara u Laktašima ubila struja, svjedok ispričao užasne detalje: Nešto je puklo, on je vrisnuo i odletio je nekoliko metara unazad!

Šezdesetosmogodišnji penzionisani električar Milan Prodanović, iz Laktaša, poginuo je od strujnog udara kada je na šupi svog komšije postavljao trofaznu utičnicu.

Kako piše portal "Srpskacafe.com", nesreća se dogodila u nedjelju oko 13 časova na imanju Mladena Ostojiać u selu Kriškovci kod Laktaša.

"Prodanović je ranije kod mene sprovodio struju i zvao sam ga da mi postavi trofaznu utičnicu. Isključili smo osigurače, on je sve to spojio i shvatio da je pogriješio u jednoj fazi. Krenuo sam da ponovo iskopčam struju i rekao mi je da nema potrebe da to radim. Pod naponom je nastavio da radi i došlo je do nesreće", kaže Ostojić, prenosi pomenuti portal.

On pretpostavlja da je Prodanović najvjerovatnije izazvao kratak spor, što je dovelo do jakog strujnog udara.

"Nešto je puklo, on je vrisnuo i odletio je nekoliko metara unazad. Odmah sam iskopčao struju i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Još nekih pola sata je davao znake života, ali nažalost ljekari su po dolasku samo mogli da konstatuju smrt", rekao je Ostojić.

Policija je izvršila uviđaj i o svemu obavijestila dežurnog tužioca Zoricu Baroš po čijem nalogu je izvršena obdukcija kojom je potvrđeno da je riječ o nesretnom slučaju, odnosno da je Prodanović stradao od strujnog udara.

 

 

 

Preporučujemo vam