Gost emisije „U škripcu“ na TV Alfa

Čavka: Koalicija Domovina mora aktivnije djelovati u NSRS

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 17:19 TV Alfa A A A Times Arial
 Čavka: Koalicija Domovina mora aktivnije djelovati u NSRS

Koalicija Domovina postaje značajan faktor na političkoj sceni RS-a, ali ona mora biti snažnija i glasnija, kako bi interesi Bošnjaka i Hrvata u ovom bh. entitetu bili istinski zastupljeni. Kazao je ovo zastupnik u NSRS Admir Čavka, tokom gostovanja u emisiji „U škripcu“ na TV Alfa.

Čavka je dodao da članovi Koalicije Domovina nisu prisustvovali sjednici Narodne skupštine RS-a, kad se glasalo o nepovjerenju entitetskoj vladi. Smatra da su zastupnici možda trebali biti u sali, i na taj način poslati snažnu poruku.

-Mi ne podržavamo poziciju ni opoziciju u RS-u. Radimo u interesu našeg naroda, ali su zastupnici trebali taj dan doći sa bijelim trakama u skupštinu i pokušati oboriti vlast. Nažalost, na klubu je odlučeno drugačije, kazao je Čavka.

On smatra da veliku odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo, snose bošnjački lideri, koji ne vode državničku politiku.

-Neki političari su odustali od tog dijela BiH, od Banjaluke, Srebrenice... To je naša država i to neki zaboravljaju. Mi smo prepušteni sami sebi, ali uprkos tome, ne podliježemo pritiscima, što je pokazalo i obaranje prodaje rudnika Ljubija, poručio je Čavka.

Emisija „U škripcu“ emituje se na programu TV Alfa, večeras u 21h!Autor: Avaz.ba
Preporučujemo vam