LIFESTYLE

Crtao po tramvaju, radnici komunalnog ga vezali lancem dok ne očisti grafit

Avaz.ba

7.9.2017

Bijesni na crtače grafita i vandale koji im preko noći švrljaju po vagonima metroa i tramvajima u Varšavi, radnici komunalnog preduzeća Varšavski tramvaji su u jednom od depoa uhvatili crtača grafita na djelu i vezali ga lancem za tramvaj dok sve grafite ne očisti.

Obezbjeđenje gradskog saobraćajnog preduzeća Varšave nabasalo je u jednom od depoa na dvojicu mladih crtača, kako švrljaju po tramvaju. Kad su komunalci pokušali da ih uhvate i predaju policiji, jedan je uspio da im pobjegne, dok su drugom, da i on ne umakne, vezali lancem nogu za tramvaj i naredili da počne da čisti švrljotine.

Kada je policija stigla, vidjela je mladića prikovanog lancem i otišla jer je patroli rečeno da su se sa njim dogovorili da nadoknadi štetu a taj izgred s kraja prošle sedmice bi prošao bez odjeka da fotografija mladića kako prikovan lancem kao srednjovjekovni robovi pere tramvaj nije objavljena ove sedmice na internetu.

"Počeli smo disciplinarni postupak protiv radnika u tom depou. Ne odobravamo takav način privođenja. Osuđujemo i ponašanje vandala koji uništavaju javni imetak, u ovom slučaju tramvaj vrijedan 1,6 miliona eura. To su pare svih Varšavljana. U prisustvu policije vandal je dobrovoljno pristao da očisti tramvaj, što je i učinio, i taj tramvaj je ponovo na ulicama Varšave", kazao je poljskoj televiziji TVN Varšava portparol komunalnog preduzeća Mihal Povalka.