ČLANAK NIJE OBJAVLJEN

LJEPOTA I MODA

Magazin "Azra" | Micelarna voda – najpopularniji proizvod za čišćenje lica

Azramag.ba

7.9.2017

Već godinama na vrhu ljestvice najboljih proizvoda za skidanje šminke i čišćenje lica zauzima micelarna voda, piše portal Azramag.ba.

Odjednom je postao veoma popularan proizvod o kojem se stalno govori i koji je postao neizostavan u kozmetičkim torbicama. Prvi put je upotrijebljena u Francuskoj, a riječ je o vodi koje nije za ispiranje, ne sadrži sapune, a sadrži micelarne molekule. Može da posluži kao fantastično sredstvo za skidanje šminke koje njeguje i hrani kožu.


Šta su micelarne molekule?

Micelarne molekule su sagrađene od masnih kiselina koje se dobijaju iz prirodnih šećera, a kada ovu vodu stavite na pamuk, molekule se aktiviraju štiteći kožu od svih štetnih utjecaja i zagađenja. Ono što je sjajno kada je riječ o ovoj vodi jeste činjenica da, kada lice očistite s njom nije potrebno nikakvo ispiranje i umivanje običnom vodom, što štedi vrijeme, a pogodna je za svaki tip kože čak i za onu najosjetljiviju.

Koža se čisti uvečer i kada nemate šminku. Na lice se tokom dana nataloži: masnoća iz kože, sve ono što vaše pore izbace na površinu, čestice čađi i raznih toksina iz vazduha, prašina… Kada biste sve to pogledali uveličano, shvatili biste o čemu se radi. Večernjim čišćenjem, također, skidate dnevnu njegu, jer nema razloga da vam ostaci jutarnje kreme stoje na licu i tokom noći.