ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Zenički plesni par nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Rumuniji

Iman Ramadan i Almin Omerdić ( D. Pašalić/Avaz.ba)

Fena

7.9.2017

Zenički plesni par Iman Ramadan i Almin Omerdić, članovi kluba "Shadows", nastupiti će početkom novembra na Svjetskom prvenstvu u latino plesovima u Rumuniji, na kojem će učestvovati oko 150 parova iz cijelog svijeta.

- Kao klub osjećamo se posebno počastvovani što na prestižnom takmičenju imamo svoj par, koji je jedan dio priprema obavio u Hrvatskoj, a drugi dio ćemo održati u Zenici. Radi se o mladim natjecateljima koji rade duži niz godina i dobro je što su već uspjeli se plasirati na Svjetsko prvenstvo, rekao o nastupu trener Semir Šerić.

Mladi plesni par stekao je pravo nastupa na ovom svjetskom prvenstvu nakon osvajanja naslova prvaka Bosne i Hercegovine, a sam njihov plasman potvrđuje da se radi o izuzetno kvalitetnim plesačima.

- Plesom se bavim već osam godina i izuzetno mi je zadovoljstvo i čast biti dio ovakvog takmičenja, što je plod našeg dugogodišnjeg truda i rada. Ponosna sam, jer jako malo parova ima priliku da ide na Svjetsko prvenstvo, kaže Iman Ramadan.

Za Almin Omerdić ovo je vrhunac dosadašnjeg rada i nastupa, a "uspjeh je plod dugogodišnjeg odricanja i truda". "

- Nadam se da ćemo ući u finale među 70 najboljih parova svijeta i tako postići veliki uspjeh za našu zemlju, kazao je Almin Omerdić.

Članovi Plesnog kluba "Shadows" očekuju da će imati podršku gradske vlasti i privrednih subjekata za odlazak na ovo prestižno takmičenje.