Avaz.ba na licu mjesta: Pogledajte kakva je situacija u Podgori (FOTO i VIDEO)

Objavljeno: 18. 06. 2017 - 16:18 Globus » Region A A A Times Arial
A. Sokolović 1/4
A. Sokolović 2/4
A. Sokolović 3/4
A. Sokolović 4/4

Požar koji je noćas iza dva sata buknuo u Gornjoj Podgori kod Makarske obuzdan je prema mjestu Podgora gdje su odbranjene kuće i hotel, ali vatra se širi prema šumi Parka prirode Biokovo, potpomognuta jakim vjetrom, koji otežava gašenje za više od 200 vatrogasaca sa stotinjak vozila koji su na terenu.

Zbog jake bure, što je puhala brzinom od sedamdesetak, a na udare više od 100 kilometara na sat, požar se iz Gornje Podgore za samo dvadesetak minuta primakao prvim podgorskim kućama i hotelima. Velikim naporima vatrogasaca kuće su odbranjene, iz hotela Sirena ispred kojeg su gorjele palme, zbog opasnosti od vatre evakuisani su gosti, a evakuisan je i dio stanovnika Podgore čijim je kućama zaprijetila vatra, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Vatra je obuzdana prema Gornjoj Podgori kao i mjestu Podgora, međutim požar se i dalje širi prema borovoj šumi između Podgore i Tučepa nedaleko saobraćajnice Makarska - Vrgorac kao i prema šumi Parka prirode Biokovo.

Stanje na terenu nije zadovoljavajuće jer se vatra potpomognuta vjetrom i dalje brzo širi gustom borovom šumom kroz Park Prirode Biokovo, a vatrogasci ulažu veliki napor kako bi obuzdali širenje požara na teško pristupačnom terenu, kazao je Dražen Glavina.

U fotogaleriji možete vidjeti fotografije novinara portala Avaz.ba iz Podgore i video slijetanja kanadera koji je gasio požar.

(VIDEO: Almir SOKOLOVIĆ)

 Autor: A. S.
Preporučujemo vam