CRNA HRONIKA

Sudija Todorović na suđenju Seferovićima: Ne želimo od pretresa praviti istražni postupak za drugo krivično djelo

Piše: B. C.

7.9.2017

U nastavku suđenja Ljubi Seferoviću optuženom za saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao mladić Dženan Memić, sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović rekao je da su prihvaćeni samo oni prijedlozi odbrane koji se odnose na teško djelo protiv sigurnosti saobraćaja. Osim Ljubi u ovom postupku se sudi i njegovom ocu Bekriji Seferoviću za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

- Ne želimo od ovog pretresa napraviti istražni postupak za neko drugo krivično djelo,istakao je sudija Todorović. 


Sud je prihvatio da se supruga optuženog Vasvija Sejdović sasluša kao svjedok odbrane. Ona je ranije odbila da svjedoči u svojstvu svjedoka optužbe.  

Sud je prihvatio prijedlog da se uradi vještačenje po vještaku iz Zavoda za medicinu RS, te vještačenje po vještaku saobraćajne struke Arnesu Hadžiosmanoviću i vještačenje iz oblasti mašinstva po vještaku Adnanu Hasanoviću.

Prihvaćeno je saslušanje svjedoka Asmira i Admira Gadže, zatim Nermina Halilovića, Elvedina Boje, Velibora Ristojevića, Sefedina Škrijelja i Senada Mešića, te optuženog Ljube Seferovića. 

Također su prihvaćeni svi materijalni dokazi koje je predložila odbrana. Već za sljedeći pretres zakazan za 14. septembar bit će pozvana braća Asmir i Admir Gadžo.

Nakon današnjeg pretresa Muriz Memić, otac nastradalog mladića Dženana, zahvalio se svim medijima koji su do sada pratili ovo suđenje te najavio šeste po redu proteste.