LJEPOTA I MODA

Prepoznajte svoju boju make-upa i uskladite je s odjećom

Avaz.ba

7.9.2017

Kako složiti boje odjeće i modnih dodataka i uskladiti ih sa šminkom problem je koji, barem ponekad, muči sve žene. 

U pomoć je pozvan David Zyla, višestruko nagrađivani dizajner kostima za mnoge holivudske serije te osoba čije savjete, kada je u pitanju odijevanje, traže svjetski moćnici.

Njegov trik kojem duguje uspjeh jest – slaganje stylinga po bojama koje nam odgovaraju. Jer, ako mislite da znate koje vam boje pristaju, vjerovatno ste u zabludi.

- Boje koje nam savršeno odgovaraju nalazimo kad pogledamo specifična područja u našim očima, na kosi ili koži - kaže David Zyla.

- Uopće ti ne treba make-up. Znaš što mislim, ovo je make-up za tebe. Svako od nas ima svoju osnovnu boju. Smiješno je jer ljudi ne razmišljaju da je to boja. Većina misli: O preslična je mojoj boji kože! To i jest ideja! Naša osnovna boja dolazi iz boje koja harmonizira sve one koje se nalaze na našoj ruci. Ženama je to obično omiljena boja pudera iz njihove kozmetičke torbice - otkriva Zyla.

Crvena boja je romantična, moćna i seksi. Ona je odraz naše strasti. Svako od nas ima svoju nijansu.

Želite li, pak, izgledati tajanstveno i seksi, tada odjenite crnu. Ona može biti u modernoj, otmjenoj i glamuroznoj varijanti. 

Savršena crna dolazi iz boje koja omeđuje šarenicu oka. Može biti siva, tamnoljubičasta, crna ili zemljanih tonova, smatra ovaj slavni stilist i kostimograf.