Agonija Alije Kozlića, oca mladića za čijim tijelom se traga

Misteriozni nestanak| Više od četiri mjeseca se traga za tijelom Amara Kozlića, u narodu se čuju razne priče, policija istražuje: Je li živ?

Objavljeno: 17. 06. 2017 - 22:40 Novosti » Crna hronika A A A Times Arial
Misteriozni nestanak| Više od četiri mjeseca se traga za tijelom Amara Kozlića, u narodu se čuju razne priče, policija istražuje: Je li živ?
Amar Kozlić: Audijem sletio u Lašvu

Više od četiri mjeseca traje potraga za Amarom Kozlićem iz Nemile kod Zenice, koji je noći sa 4. na 5. februar, vraćajući se s drugovima iz diskoteke i vozeći Audi, sletio u rijeku Lašvu.

Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađena su 6. februara u Audiju, dok se za Kozlićem i dalje traga.

Najteže porodici

Najteže je porodici Kozlić. Kako nam govori neutješni otac Alija, ne prođe jutro a da ne ode do prozora i ne pogleda u rijeku Bosnu, koja teče ispod njegove kuće.

- Agonija ne prestaje. Teško je razumjeti kako se mi osjećamo. Svakog jutra kada ustanem i krenem na posao, pogledam kroz prozor. Pogled na rijeku boli - kroz uzdahe kaže Alija.

Uprkos mjesecima koji su prošli od tragedije, ne gubi nadu. Svakog dana očekuje poziv od policije. 

kozlici-zenica

Alija i Semir tokom razgovora s našim novinarom

- Kad god mi zazvoni telefon, pomislim da je možda policija, da su ga našli. No, taj dan još nisam doživio. Niko me više i ne obavještava traže li ga ili ne. Imam samo jednu želju, da mi pronađu sina. Svima bi nam bilo mnogo lakše. Stavila bi se tačka na sve ovo - govori nam očajni otac.

Teško je i Amarovom bratu Semiru, s kojim je bio izuzetno vezan. Kaže da se osjeti ogromna praznina.

- Bili smo vezani jedan za drugog. Ogromna je praznina u srcu otkako ga nema - govori nam Semir.

potraga-zenica

Spasioci u čamcima tragali za tijelima

Budući da su se u javnosti pojavile priče kako je Amar preživio nesreću i da zbog toga nije pronađen u rijeci, otac Alija kaže da bi volio da su te priče tačne.

- Bio bih najsretniji da se tako ispostavi. Neka odgovara za ono što je učinio, ali makar bi mi bio živ - kaže on.

Istraga u toku

I iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), u čijoj je nadležnosti istraga o ovom slučaju, kažu da je slučaj još otvoren te da su provjeravali navode da je Amar možda živ.

- Istraga je i dalje u toku. Ono što se do sada prikupilo, predato je Tužilaštvu u Travniku. Provjeravali smo mogućnost da je on živ, ali i dalje, u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, nastavljamo aktivnosti na pretrazi rijeke i korita - kažu iz MUP-a SBK.

Napominju da sarađuju i s ribarima, kao i da su poduzeli intenzivirane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju upravo na mjestu gdje su mladići sletjeli automobilom.

Apel javnosti

Iz MUP-a SBK pozivaju javnost da jave najbližoj policijskoj stanici sva eventualna saznanja koja imaju u vezi sa slučajem Amara Kozlića.

- Mi još provodimo istragu. Pozivamo građane da nam, ako imaju određenih informacija, jave, a mi ćemo ispitati sve navode. Garantiramo anonimnost - kažu iz MUP-a SBKAutor: D. PAŠALIĆ
Preporučujemo vam