LIFESTYLE

Njen otac nosi istu majicu u posebnim prilikama, kada je shvatila zašto zanijemila je od tuge

Avaz.ba

6.9.2017

Jedna Japanka nikako nije mogla da shvati zbog čega njen otac već godinama nosi staru zelenu polo majicu sa žutom kragnom.


Ali, onda je pronašla fotografije s medenog mjeseca njenih roditelja i shvatila o čemu se radi. Njena majka umrla je, naime, prije 18 godina od raka kada je djevojka imala samo šest godina.

Njen otac nikada nije prebolio svoju suprugu pa je za svaku važniju priliku nosio majicu koju je imao na medenom mjesecu, a sličnu je majicu tada nosila i njegova pokojna supruga.

– Uvik sam se pitala zbog čega čuva tu staru majicu. Zašto jednostavno ne kupi novu? Nikada nisam mislila da mu ta majica toliko znači. Kada bi se na majici stvorila rupa, on bi je zašio i nastavio i dalje da je nosi. Uvjek je obuče u posebnim prilikama, bilo da je riječ o nekom događaju na poslu ili porodičnom putu – napisala je na Tviteru njegova kćerka.

– Uvjek sam mislila kako nije kul jer stalno nosi tu staru majicu. Ali, sada sam vidjela njenu vrijednost. Nikada neću baciti ništa što je bilo važno mojim roditeljima ili bakama i dekama – zaključila je ona.