AUTO-MOTO

Mercedes priprema najmanju limuzinu

Avaz.ba

6.9.2017

Na Internetu su se pojavile fotografije “kamufliranog” pretprodukcijskog sedana A klase. Mercedes posljednjih nekoliko godina bilježi konstantan rast prodaje svojih vozila, a velike zasluge za to imaju modeli iz kompaktnog segmenta, A klasa hečbek, CLA, GLA i B klasa. 

Porodica modela A klase uskoro će biti bogatija za još jedan automobil – sedan verziju, zasnovanu na istoimenom konceptu iz aprila 2017. Na najnovijim "špijunskim" fotografijama može se vidjeti testni primjerak buduće najmanje Mercedesove limuzine, obložen maskirnom folijom, kako bi se od radoznalih očiju sakrili detalji dizajna spoljašnjosti.



Novu najmanju limuzinu, koja će u gami zauzeti poziciju ispod Mercedesa C klase, na tržištu očekuje rival Audi A3 Sedan, a ne nekim tržištima, kao što je kinesko, i BMW Serije 1 Sedan. 

Mercedes A klase sedan baziran je na unapređenoj MFA2 mehaničkoj platformi, a paletu motora dijeliće sa sljedećom generacijom A klase hečbek. Oba ova modela trebalo bi da imaju premijeru tokom 2018. godine, s tim što bi svjetlost dana najprije ugledala hečbek verzija.