OSTALI SPORTOVI

Prevent BH novi-stari sponzor RK Bosna Centrotrans

Fena

6.9.2017

Predstavnici Rukometnog kluba Bosna Centrotrans i kompanije Prevent BH danas su u Visokom potpisali sponzorski ugovor.

Visočka kompanija tako će i u povratničkoj sezoni biti uz RK Bosna Centrotrans u Premijer ligi BiH. 

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Prevent BH Haris Rahman i Adnan Delić, predsjednik Upravnog odbora RK Bosna Centrotrans.

- Kao vodeća kompanija u Visokom, Prevent je oduvijek podržavao projekte od značaja za lokalnu zajednicu. Rukomet je tradicionalni visočki sport koji svakako ima potencijal za razvoj. Naš fokus je uvijek na omladinskim selekcijama, a kroz sponzorstvo prvog tima želimo mladima pružiti uzor da se nastave boriti i ostvarivati dobre rezultate. Nova Uprava je već pokazala određena unapređenja u radu i postavila standarde za koje vjerujemo da će biti dobitna kombinacija za vrh tabele, što RK Bosna i zaslužuje - izjavio je Rahman.  

Adnan Delić izrazio je zadovoljstvo nastavkom saradnje ovog kluba i Preventa BH.

- Prevent je kompanija koja je dosada pokazala i koja će dokazivati u budućnosti da je društveno osviještena i da je uz RK Bosna. U prethodna dva i po mjeseca nova uprava je uradila mnogo posla po pitanju promidžbe samog kluba, vraćanju zainteresiranosti javnosti za visočki rukomet, jer ovo nije priča kratkog daha, nego jedan dugoročni projekt - kazao je Delić, saopćeno je iz RK Bosna Centrotrans.