BIH

Plan posjete Aleksandra Vučića BiH

Avaz.ba

6.9.2017

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravit će u četvrtak i petak, 7. i 8. septembra 2017. godine, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

U 14.10 sati planirana je zajednička fotografija na svečanom ulazu u zgradu Predsjedništva BiH, nakon čega će se susresti sa člаnоvima Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Srbije.

U 14.45 sati bit će održan sаstаnаk službenih izaslanstava Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a nakon sastanka u 15.30 planirana je kоnfеrеnciја zа nоvinаrе na kojoj će se predstavnicima medija obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon posjeta Predsjedništvu BiH, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Skupštine Istočnog Sarajeva u 16.05 sati imati sastanak sa rukovodstvom grada Istočno Sarajevo.

U petak, drugog dana posjete, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH (10 sati), te sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem (10.45 sati).