LIFESTYLE

Sado-mazo afera trese Vladu: Ministri u stanu sa spravama za mučenje!

Avaz.ba

6.9.2017

Stan namijenjen uživaocima u sado-mazo seksu, koji je lociran u centru Beograda, u blizini više ministarstava, Skupštine, ali i drugih državnih institucija, izdaje se za 90 eura na dan, a česti posjetioci ovog perverznog „šteka“ su i pojedini članovi Vlade, piše Kurir! 

Bičeve, lance, kaveze i sredstva za vezivanje isprobali su i pojedini ministri u Vladi Srbije, kojima je baš zgodno to što se stan nalazi u blizini njihovog radnog mjesta, pa mogu neprimjećeno da trknu na pokoju batinu.

- U prvom trenutku nisam znala šta se dešava. Našu zgradu počeli su da opsjedaju malo čudni ljudi. Dođu po podne. Neki prenoće, neki ne, ali ih potom više nikad ne vidim. Kada sam prije nekoliko mjeseci vidjela jednog političara da ulazi u taj stan, a onda sedmicu kasnije i drugog, znala sam da je tu nešto ozbiljno sumnjivo – ispričala je novinarima stanarka zgrade u Birčaninovoj ulici, gdje se ovaj stan nalazi.

Inače, stan „Markiz“, nazvan po perverznom francuskom aristokrati Markizu de Sadu, reklamira se i preko beogradskih oglasa za iznajmljivanje stana. Cijena noćenja iznosi 90 eura, a srbinaski biznismeni i političari koji vole nastranu zabavu mogu da uživaju u raznoraznim „igrama“.

- „Markiz“ je više od apartmana. Prima dvije osobe, od kojih je jedna dominantna, a druga submisivna. Teško ga je opisati standardnim rječnikom kratkoročnog apartmanskog smještaja. U pitanju je prostor od bezmalo osamdeset kvadrata potpuno opremljen za uživaoce BDSM - opis je oglasa za stan, koji se može naći na internetu.

Kako se navodi, osim dnevne sobe, kuhinje i kupatila, koji su standardnog izgleda, posjetioci „Markiza“ imat će prilike da uživaju u tri tematski prilagođene prostorije.

- Svaku od njih karakteriše dominantni motiv. U jednoj je to ginekološka stolica, u drugoj kavez, a u trećoj krevet sa bondidž setom, uz prikladan dijapazon prateće opreme - navodi se u oglasu.

Postizanje zadovoljstva pomoću batina i povređivanja ne iznenađuje psihijatra Jovana Marića.

- Mnogi funkcioneri uživaju u potčinjenosti drugih. Ionako na svojim poslovima na dnevnom nivou imaju 20 i više ljudi koji servilno pred njima poginju glavu. Međutim, takve osobe pred jačima mogu otići u drugu krajnost i postati mazohisti – objasnio je Marić.˝

Iako je cijena noćenja 90 eura, vlasnik apartmana izašao je u susret gostima koji žele da više dana uživaju u ovoj vrsti eksperimentiranja, pa je tako za boravak od četiri dana cijena umanjena za 10 eura i iznosi 350 eura. Za deset dana iskeširat će 780 eura, uz popust od čak 120 eura.