TENIS

US Open | Vilijams i Anderson kroz dramu prošli dalje, danas Nadal i Rubljev

Piše: A. S.

6.9.2017

Pravi spektakl priredile su ljubiteljima tenisa Amerikanka Venus Vilijams (Williams) i Čehinja Petra Kvitova na US Openu u Njujorku (New York), a u polufinale je prošla Amerikanka pobjedom od 6:3, 3:6, 7:6(2).

U sjajnom meču, koji je trajao dva sata i 28 minuta, Amerikanka je bila uspješnija i plasirala se u polufinale gdje je očekuje Sloun Stivens (Sloane Stephens). 


Tri tie-breaka

Za mjesto u drugom polufinalu nadmetat će se prvi nosilac Karolina Pliškova i Koko Vandevej (Coco Vandeweghe), odnosno Medison Kiz (Madison Keys) i Kaja Kanepi (Kaia).

Nakon toga, na teren su izašli južnoafrički teniser Kevin Anderson i Amerikanac Sem Kveri (Sam Querrey).

Nakon velike borbe u polufinale se plasirao Anderson, koji je slavio sa 3:1 u setovima (7:6(5), 6:7 (9), 6:3, 7:6 (7)).

Nakon dva izjednačena seta koji su završeni pobjedama u tie-breaku, Anderson je treći set riješio u svoju korist (6:3) zahvaljujući breaku u šestom gemu.

U četvrtom setu, Anderson je propustio meč loptu ponovo u tie-breaku, odmah zatim i Kveri, da bi Južnoafrikanac pri rezultatu 8:7 na servis Amerikanca došao do pobjede.

U polufinalu će igrati protiv Španca Pabla Karenja-Buste (Carreno-Busta).

Preostala dva meča četvrfinala igrat će se danas, odnosno noćas.

Prvi će na teren izaći Španac Rafael Nadal i senzacija ovog dijela turnira Rus Andrej Rubljev, vjerovatno buduči "broj jedan", koji je izbacio našeg Damira Džumhura.

Poslastica za kraj

Šlag dolazi u noći sa srijede na četvrtak u 2:30 sati po našem vremenu, kada ćemo pratiti dvoboj između Rodžera Federera (Roger) i Huan Martin del Potra (Juan). Ako se Del Potro oporavio od bolesti, vjerujemo da ćemo pratiti zanimljiv duel.

Švicarac je veliki favorit za pobjedu na kladionicama, ali ne trebamo zaboraviti da je i u onakvom bolesnom stanju Del Potro napravio senzaciju u osmini finala i izbacio Austrijanca Dominika Tima (Dominic Thiem), koji je vodio sa 2:0 u setovima, ali je na kraju zahvaljujući upornosti Argentinca došao do pobjede.