LIFESTYLE

Hvalili se na Facebooku sjedeći na zlatnim stolicama, završili s lisicama u zatvoru, i to na 40 godina

Avaz.ba

5.9.2017

Jedan od četvorice uhapšenih, fotografisao se sa fantomkom na glavi i šalio kako "zbog onog što namjerava da uradi može da zaglavi u zatvor na 35 godina" 

Banda iz Mančestera koja se hvalisala svojim poslovima s drogom i zlatnim tronom, na kome su se slikali, osuđena je na kaznu zatvora od ukupno 40 godina. Četvorica muškaraca bila su na čelu trgovine drogom. Narkotike su skrivali u kutijama hrane za pse, a za svoje nelegalne poslove koristili su šifrovane vojne mobilne telefone. 

Dok su obavljali svoje poslove, usput su se i hvalili na Facebooku svojim "podvizima".

U jednoj od poruka, jedan od četvorice uhapšenih, slikao se sa fantomkom na glavi i šalio kako "zbog onog što namjerava da uradi može da zaglavi u zatvor na 35 godina". Na drugoj fotografiji, drugi uhapšeni, slikao se na zlatnom tronu, u odjelu i noseći naočare, piše DailyMail.

Ali, velika akcija bande počela je da se urušava u julu prošle godine kada su policajci pronašli jednu od njihovih mušterija, sa četvrt kilograma kokaina. Uslijedila je brza policijska istraga kojom je utvrđeno kako su Mohamed Džabar i Mohamed Rafik (40) snabdjevali mušterije. Otkriveni su i ostali članovi bande, Džeremi Kuran (34) i Džonatan Klorli (25).

Kada su uhapšeni, policija je u dvije kutije pseće hrane i jednoj kutiji praška za veš otkrila 2,5 kilograma kokaina. Policija je tek pregledanjem njihovih telefona, shvatila koliko su bili arogantni. Otkrili su da je Džabar razgovarao sa "kolegom" sa Bliskog istoka, sa kojim je dogovarao dostavu heroina vrijednog 275.000 funti do Džeremija Kurana.

Pošto su priznali krivicu za trgovinu kokainom i heroinom. Džabar je osuđen na 15 godina iza rešetaka, a Kuran je dobio 14,5 godina zatvora. Mohamed Rafik je osuđen na 12 godina, a Klorli na najmanju, kaznu zatvora od sedam godina.